Според здравния министър структурата на Стойчо Кацаров дублира функцииСъздава се отдел

...
Според здравния министър структурата на Стойчо Кацаров дублира функцииСъздава се отдел
Коментари Харесай

Закриват дирекция за правата на пациента

Според здравния министър структурата на Стойчо Кацаров дублира функционалности
Създава се отдел за майчино и детско опазване на здравето

Назначават още трима в политическия кабинет

Дирекция “Защита на правата на пациентите ” към Министерството на здравеопазването (МЗ) се закрива, сочи предложение за смяна на Устройствения устав на ведомството, оповестен за публично разискване.

Тази дирекция бе основана от някогашния длъжностен здравен министър Стойчо Кацаров в средата на 2021 година, а в нея работят 11 души. Сегашният здравен министър Христо Хинков счита, че структурата не е ефикасна и дублира други звена във ведомството.

“Идеята за независима дирекция е добра по принцип и демонстрира слагане на пациента в центъра на работата на Министерството на здравеопазването, само че структурните звена реализират сложно функционалностите в даден сектор, а отбраната на пациента е в основата на здравните действия. Именно заради това обособяването на няколко структурни звена (като дирекция “Защита на правата на пациентите ” и дирекция “Опазване на публичното здраве и здравен надзор ”) не дава опция за координирано и всестранно оглеждане на въпросите и за намиране на баланс в системата ”, аргументират се от Министерство на здравеопазването.

Промените в устройствения устав на здравното министерство плануват разгръщане на политическия кабинет на министъра с още три души - един зам.-министър и двама съветници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР